Δημοσιεύτηκε στις 03 Φεβρουαρίου 2026
Η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στον κυπριακό Τύπο, σηματοδοτώντας μισό αιώνα υπεύθυνης, τεκμηριωμένης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας.
Από την ίδρυσή της στις 2 Φεβρουαρίου 1976, από τον Κώστα Χατζηκωστή, μέχρι σήμερα, η ΣΗΜΕΡΙΝΗ δημιουργήθηκε με ένα ξεκάθαρο όραμα:
να υπάρξει μια εφημερίδα ελεύθερη, ανεξάρτητη και αδέσμευτη. Μια εφημερίδα που δεν θα φοβάται τη σύγκρουση, δεν θα υποκύπτει σε πιέσεις και δεν θα σιωπά όταν οφείλει να μιλήσει.
Για πέντε δεκαετίες, η «Σημερινή» δεν στάθηκε παρατηρητής. Κατέγραψε με συνέπεια τα σημαντικότερα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά γεγονότα της Κύπρου, λειτουργώντας ως σταθερός πυλώνας ενημέρωσης και δημόσιου διαλόγου. Με σεβασμό στην αλήθεια και προσήλωση στις δημοκρατικές αξίες, αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τον ποιοτικό Τύπο.
Αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο του Ομίλου ΔΙΑΣ και άνοιξε τον δρόμο για τη δημιουργία της τηλεόρασης SIGMA, μεταφέροντας την ίδια φιλοσοφία τόλμης και ευθύνης σε ολόκληρο το μιντιακό οικοσύστημα.
Στη διάρκεια των πέντε αυτών δεκαετιών, η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ανέδειξε μεγάλες δημοσιογραφικές υπογραφές, φιλοξένησε πολυσέλιδες αναλύσεις και παρεμβάσεις, και προσαρμόστηκε δυναμικά στις τεχνολογικές και κοινωνικές αλλαγές, επεκτείνοντας την παρουσία της και στις ψηφιακές πλατφόρμες.
Η επέτειος των 50 χρόνων δεν αποτελεί μόνο αφορμή για αναδρομή, αλλά και δέσμευση για το μέλλον. Πενήντα χρόνια μετά, η αποστολή παραμένει αδιαπραγμάτευτη:
να επενδύει στη δημοσιογραφική ποιότητα, την πολυφωνία και την αξιόπιστη ενημέρωση, με στόχο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σύγχρονων αναγνωστών και της κυπριακής κοινωνίας. Τα 50 χρόνια της «Σημερινής» δεν είναι απολογισμός. Είναι δήλωση συνέχειας.
Η Διεύθυνση και η συντακτική ομάδα της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ευχαριστούν θερμά τους αναγνώστες, τους συνεργάτες και όλους όσοι στήριξαν την εφημερίδα σε αυτή τη διαδρομή των 50 χρόνων, επιβεβαιώνοντας καθημερινά την εμπιστοσύνη τους.
Σχετικά
Αλλαγή ώρας 2026: Πότε θα πάμε τα ρολόγια πάλι μπροστά
Παρά τη μακρά συζήτηση στην Ευρώπη για το αν πρέπει να σταματήσει, η αλλαγή ώρας συνεχίζει να εφαρμόζεται
Οι τουρίστες θα πληρώνουν από σήμερα εισιτήριο 2 ευρώ για να βλέπουν από κοντά την «Φοντάνα Ντι Τρέβι»
Το εισιτήριο, σύμφωνα με απόφαση του δήμου της Ρώμης, ισχύει για ξένους και ντόπιους επισκέπτες
Η Wizz Air μόλις ανακοίνωσε νέο προορισμό από τη Λάρνακα για το φετινό καλοκαίρι
Η εταιρεία ενισχύει τη βάση της στη Λάρνακα, με νέο προορισμό και αυξημένες συχνότητες για τη θερινή περίοδο 2026
Tripadvisor: Οι νέες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2026
Οι εμπειρίες καθοδηγούν πλέον τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται τα ταξίδια διεθνώς
To Ted Lasso επιστρέφει για τέταρτη σεζόν το καλοκαίρι - Οι πρώτες εικόνες
Η πολυβραβευμένη σειρά του Apple TV+ επανέρχεται παρά τις φήμες για οριστικό τέλος
Η «Πανσέληνος του Χιονιού» την 1η Φεβρουαρίου σημείο καμπής για 4 ζώδια -Γιατί ονομάστηκε έτσι
Μετά την «Πανσέληνο του Λύκου» στις 3 Ιανουαρίου, αναμένεται η δεύτερη πανσέληνος του έτους την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου
Το ελληνικό νησί που αναδείχθηκε «βασίλισσα των αντιθέσεων» από διεθνή ΜΜΕ
Το ελληνικό νησί δεν απευθύνεται πλέον αποκλειστικά σε όσους αναζητούν έντονη νυχτερινή ζωή
Έξι χώρες που πληρώνουν για να μετακομίσετε μόνιμα εκεί
Το κόστος ζωής ωθεί ολοένα και περισσότερους στην αναζήτηση μιας νέας αρχής εκτός συνόρων και ορισμένες χώρες προσφέρουν χρηματικά κίνητρα για να προσελκύσουν νέους μόνιμους κατοίκους
Ένα από τα πιο ρομαντικά εστιατόρια του νησιού, για να γιορτάσεις τον έρωτα!
Ένα εστιατόριο-προορισμός που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο ρομαντικά του νησιού, ιδανικό για στιγμές αφιερωμένες στον έρωτα
8 πολυτελή παραδοσιακά σπιτάκια, σε περιμένουν για διαμονή στο χωριό
Mια εμπειρία διαμονής όπου η άνεση συναντά την ιστορία, και η φιλοξενία γίνεται προσωπική υπόθεση.